Нова Надежда

Честит Ден на Освобождението на България! Клуб “Нова надежда” Ви поздравява с речи по случай националния празник.

Клубът “Нова надежда” в Американския колеж е естественото продължение на “Наследството на Народа”. Ръководният екип на клуба ни бе избран посредством Чираческата програма на Наследството, чиято цел бе да предаде каузата на следващото поколение, на новото поколение, на поколението, което ще донесе и нова надежда за България.

В продължение на няколко месеца всеки от членовете на Председателския съвет на Наследството се занимаваше с активното обучение на свой чирак – млад, изявен и мотивиран член на клуба. Председателите на НН поставяха на тези чираци всевъзможни задачи, които щяха да покажат дали те притежават нужните умения, качества и дух, за да продължат мисията на своите ръководители. Само най-сериозните и отдадени родолюбци издържаха до края, а именно ръководителите на “Нова надежда”.

Членовете на клуба в колежа може и да се смениха, но целта остана същата – следваме завета на нашите ментори, бивши колежани, а именно да се трудим неуморно в името на българщината и родината, като развиваме вече започнатите дейности и проекти и насищаме програмата си с нови.

Основните ни дейности включват: публицистична дейност по исторически теми, изследване на българската природа и култура, организиране на чествания на национални празници, социална, доброволческа и благотворителна дейност и не на последно място организиране на публични мероприятия.

Всеки член на клуба има различни умения и интереси, затова предлагаме разнообразни заетости. Така всеки може да се занимава с това, което обича, да работи там, където ще бъде най-полезен на клуба, училището и мисията.

Панагюрище: исторически град и дом на Райна Княгиня

Панагюрище е много стар град, в който днес кипи живот така, както във всички големи градове в България. Намира се в близост до Пловдив: на юг от Балкана в западната част на страната. Днес Панагюрище е известен най-вече с историческите събития, случили се там по време на борбата за освобождение.

Дата: 17 ноември 2021 г.

Присъедини се към нас, заедно можем да постигнем дори повече!

Звездата на България не е залязла, тя няма да залезе!

Цар Борис III