За нас

„Наследството на Народа” е ученическа доброволческа организация, чиято основна цел е да се бори и да защитава българското културно, историческо, природно и духовно наследство, както и да оказва социална подкрепа на българския народ. По този начин ние се стремим да повдигнем общонационалното ни самочувствие, да дадем нов тласък за възраждане и развитие на България и да разпалим искрата на националния потенциал и патриотизъм.

В ядрото на самата организация стоят ученици от различни училища обединени от общото си желание да опознават и помагат на страната си. Всеки месец ученическото сдружение организира развлекателни и иновативни лекции на тема българска история, природа и култура, участва активно в чествания на национални празници, в множество доброволчески и благотворителни кампании, подпомагащи екологията, културата, както и много хора в неравностойно положение, социално слаби и болни. Една от основните задачи пред организацията е дейността и да се разпространи из цялата страна, за да може това, което започна в София, да се превърне в общонационален феномен, за да може да помагаме на България навсякъде, където е тя. От това лято „Наследството на Народа“ може да се похвали и с първия си член от град Варна. Надяваме се това, което правим, да послужи като вдъхновение и добър пример за младото поколение и да накара повече хора да бъдат малко повече българи всеки ден.

Кампания продукти
Лекция

Като едни млади българи ние смятаме, че трябва да работим в полза на нашето скъпо отечество България. За съжаление днес най-голямата заплаха за него не е демографската криза, а това, че броят на тези българи, които се грижат за своята родина, се топи. Някои смятат, че България е едно бреме, което човек трябва да свали от гърба си като мръсна дреха, че да си българин е зла орис. 

 

За нас да се родиш българин е благословия, а този къс земя, наречен България, е самият рай.

Ние смятаме, че същината на проблема е в това, че ние българите не познаваме страна си достатъчно добре, за да я уважаваме и обикнем истински. А България… Тя е история на велики царе, могъщи царства и безстрашни герои, с които можем само да се гордеем. Тя е ослепително величествена и прекрасна природа, която може да ни остави без дъх. Тя е страна на уникална култура, на неповторима и мистична традиция, предавана от баща на син от поколение на поколение. Тя е народ на добри и трудолюбиви хора. Тя е непреклонен дух и непоколебима воля. Всичко това е заключено в звука на едно единствено древно име – България.

Водени от тази идея ние от „Наследството на Народа“ помагаме на себе си и на другите да отворят очи, за да прозрат красотата на родния свят.

 

 

Ние работим упорито за своята кауза и ако смяташ, че и ти искаш да се включиш, ние те очакваме!

Информация за нас

0
Членове
0
Проведени лекции
0
Завършени кампании
0
Статии
0
Активни кампании
0
Проекта

Кои сме ние?

Константин Грозданов

Константин е ученик в 12 клас от Американски колеж в София. Той е съосновател и член на Председателския съвет на „Наследството на Народа“. Константин има интереси в областта на природните науки, с отличителен интерес към физиката, световна, древна и модерна история, политическата философия и математиката. През свободното си време Константин се занимава активно с шахмат.

Васил Василев

Васил е ученик в 12 клас от Американски колеж в София и член на Председателския съвет на „Наследството на Народа“. Той има интереси в областта на химията, биологията и медицината, но притежава силен патриотичен дух и желание за създаването на един по-добър начин на живот в България. В свободното си време се занимава с баскетбол, тенис на маса, рисуване и видео игри.

Тодор Кюркчиев

Тодор е ученик в 12 клас от Американски колеж в София и председател на Културния комитет към ученически съвет. Той е съосновател и член на Председателския съвет на „Наследството на Народа“. Тодор е медалист от национални и международни състезания по природни науки. Занимава се активно със средновековна и модерна българска история, световна история, икономика и политика. Има и изявен интерес в областта на математиката. Една от големите му страсти са зимните спортове.

Васил Николчев

Васил е ученик в 12 клас от Американски колеж в София и член на Председателския съвет на „Наследството на Народа“. Той има интереси в областта на компютърната техника и историята. В свободното си време се занимава с тенис, ски, а също така и с моторни спортове.

Георги Пандев

Георги е ученик в 12 клас от Американски колеж в София и председател на Културния комитет към ученически съвет. Той е съосновател и член на Председателския съвет на „Наследството на Народа“. Георги се занимава активно с българска история, литература и география. Има отявлен интерес в българското средновековие и развитието на българската литература от Освобождението до Втората световна война. Една от големите му страсти е планинарството. 

Никола Колев

Никола Колев

Никола е ученик в 12 клас от Американски колеж в София и член на Председателския съвет на „Наследството на Народа“. Той има влечение към химията, компютърната техника. В семейството си има учители по история, което предопределя и интереса му в областта. В свободното си време се занимава с футбол, голф, тенис на маса, ски, бягане, планинарство и колоездене.

Борис Босев (1)

Борис Босев

Борис е ученик в 12 клас от Американски колеж в София. Той е съосновател и член на Председателския съвет на „Наследството на Народа“. Борис се интересува от история, география, политически науки, философия, психология, бизнес и предприемачество, актьорско майсторство. През свободното си време се занимава с шахмат, калистеника, футбол.

Ивелина Ламбовска

Ивелина е ученичка в 12 клас от Американски колеж в София и член на Председателския съвет на „Наследството на Народа“. Тя има интереси в областта на приложните и визуални изкуства, музиката, географията, дизайна, социалните медии и комуникации. Ивелина се занимава с изготвянето на илюстрации и картини по творби на големи български поети. Нейните картини можете да видите в уеб страницата ни.

Александра Димитрова

Александра Димитрова

Александра е ученичка в 11 клас от Американски колеж в София и член на Председателския съвет на „Наследството на Народа“. Занимава се с биология, химия, медицина, психология, готварство и изобразително изкуство. Сред интересите и в областта на историята са Балканските войни, Втората световна война, еничарството и социализма. 

Нека с общи усилия съхраним всичко българско!