ПОЧИСТВАНЕ НА ВИТОША

За нас, членовете на сдружението „Наследството на Народа“, природата е не само неизменна, но и изключително важна част от България и нейната същност. Ние високо ценим  природните дадености на нашата страна. За съжаление обаче не всички хора в България мислят по този начин. Масовият посетител на планината нехае относно оставения след него боклук, той просто го зарязва, не осъзнавайки, че така замърсява собствената си земя. Това  може да се види и в Природен парк Витоша, тъй като там през почивните дни столичани обичат да ходят, а също да  хапнат и  пийнат по нещо. И нека, но също така нека бъдем и по-отговорни към природното ни наследство, съхранено толкова векове!
Optimized-IMG_4211
91471043_119969022970998_7538740856677728256_n

В този дух на 19-ти октомври от сдружението организирахме един малък поход из Витоша, чийто маршрут минаваше по популярни места. Тръгнахме от местността Златните мостове, отидохме до хижа “Момина скала” и Боянския водопад и слязохме в квартал Бояна. Но този поход имаше и природозащитна цел – през целия преход групата събираше боклуците от и покрай пътя, слагайки ги в предварително донесени чували за отпадъци. Събрахме около 7 чувала, пълни с боклуци, които изхвърлихме на слизане в квартал Бояна.
Всички бяха доволни от стореното – това бе не само приятна разходка из красивата Витоша, а и почистване на едни недопустимо замърсени местности в природния парк. Всички бяхме единодушни, че и  в бъдеще ще се провеждат още подобни кампании.

Българи, почитайте природното ни наследство и не позволявайте то да бъде тъпкано от самите нас!

Наследството на Народа